Groenblijvende bodembedekkers

17
feb
Datum: 
zondag, 17 februari, 2019 - 10:00
Locatie: 
Lokaal VTZ, Kneuterweg 4 3520 Zonhoven

Bodembedekkers, de basis van een onderhoudsvriendelijke tuin!
Jaarrond een aantrekkelijke tuin, dat is het ideaalbeeld van iedere groenliefhebber.
Er zijn vele vaste planten, heesters, coniferen en siergrassen, die voor zo’n tuin kunnen zorgen. Echter de daaronder behorende bodembedekkers zijn de noodzakelijke, perfecte op- en aanvulling. 
Het gaat hierbij om bodembedekkers van nog geen 5 cm tot ca 50 cm, die als vlakvulling een functionele en fraaie  functie hebben.Functioneel in de zin van onderhoudsvriendelijk en fraai vanwege de structuur en loof- en bloeikleur.

Het is aan te bevelen deze lagere planten in een ruime hoeveelheid aan te planten, waardoor je de tuin optisch vergroot en dit kan gebruiken als lijnaccentuering. Een groot vlak van dezelfde plant zorgt ook voor de noodzakelijke rust!    

Het hoeft zeker niet saai te lijken, omdat er solitairvormen van vaste planten, siergrassen en/of heesters in verwerkt kunnen worden. 
Als er sprake is van een ruimere tuin, dan kunnen er ook grotere groepen hogere planten (tot wel 2,5 m) aan te pas komen, die dienst doen als een bodembedekking! Meestal voornamelijk geplaatst op de achtergrond en in het hele tuinvlak opgebouwd van laag naar hoog.

Er mag wel aangegeven worden, dat het juist mooi is, niet altijd alle planten netjes in trapvolgorde te plaatsen en juist te zorgen voor enige transparante grilligheid, die weer zorgt voor spanning en verrassing.
Alle planten samen – van bodembedekkende tot hoge vaste planten en heesters en siergrassen en hogere bomen – kunnen zorgdragen  voor rust en een harmonieuze eenheid in onze tuinen!
Met dat doel voor ogen en daarbij de nadruk leggend op de vele schitterende bodembedekkende planten, die er bestaan en voldoen in onze tuinen, begeleid door de altijd prachtige, zwierende siergrassen zal deze lezing een leerzame, en gezellige voormiddag vullen.  

Deze lezing wordt gegeven door een professionele en gerespecteerde spreker uit Nederland .

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel en lokalen

Kneuterweg 4
3520 Zonhoven

Eerstvolgende activiteit

Tuinbabbel

10
dec

VTZ Vereniging Tuinliefhebbers Zonhoven organiseert een bijeenkomst zowel voor haar leden als voor geïnteresseerden in tuingebeur

>> lees meer

Onze partners

http://www.tuinenwirix.be
http://www.bandencentrumzonhoven.be
http://www.zowizo.be
https://www.bloemendroom.be/
http://www.indestege-marc.be
http://www.campingholsteenbron.be
http://www.vanoppengeert.be
https://www.beobank.be
https://www.onivaverzekeringen.be/
https://www.serneelsbikes-zonhoven.be
https://gezondheidzonnedauw.be/
http://www.energiecontrol.be
https://www.vecasolar.be
http://www.verhuur-truyers.be
http://www.copainenco.be
http://www.bielennv.be
https://www.sibellighting.be
http://www.thuisverplegingzonhoven.be
http://www.kitchen-suite.be

Word lid van VTZ en krijg ook antwoorden op uw vragen.
Geniet ook van andere voordelen! MEER WETEN?

Cookies en privacy